Все още не са идентифицирани тленните останки на загиналите при

...
 Все още не са идентифицирани тленните останки на загиналите при
Коментари Харесай

Авиокатастрофа с Пригожин: Все още не са идентифицирани тленните останки в Русия

 

Все още не са разпознати тленните остатъци на починалите при самолетната злополука в Русия.  

Руските управляващи публично оповестиха, че името на водача на частната войска " Вагнер " - Евгений Пригожин е в листата с пасажерите, само че остават доста въпросителни. 

Мисля, че всички са наясно кой е забъркан, сподели Володимир Зеленски

Частният аероплан вид Ембраер Легаси 600 излетява в сряда вечерта от Москва по направление Санкт Петербург. 

Според лист, публикуван от Росавиация, на борда има 10 души.

Сред тях е името на Евгений Пригожин, както и това на командира и съосновател на паравоенната група Вагнер -  Дмитрий Уткин. 

На борда е имало още девет души, открити са осем тела на мястото на злополуката

Разбива се на 200 км от столицата, покрай село Куженкино.

Тези любителски фрагменти са направени във последните секунди преди частният аероплан с полет от Москва до Санкт Петербург да се разбие в земята. 

На борда са седем пасажери и трима души екипаж. 

Някои поданици на близкото селото са станали очевидци на случая

Властите потвърдиха, че всички са починали. Сред пасажерите в частния аероплан, който се разруши в Тверска област, е името на Евгений Пригожин. 

Какво се случва?

Малко преди рухването самолетът е променял височината - нагоре-надолу, демонстрират данните на Флайтрадар. 

Какво споделят обстоятелствата и какво теориите

В 18:19 часа машината е на височина от 8,5 километра. 

Последният регистриран сигнал на 6 метра височина, 32 секунди преди удара в земната повърхнина. 

Жители на селото са станали очевидци на случая. 

Руските управляващи оповестиха, че шефът на частната съветска войска „ Вагнер “ е бил на борда на падналата машина

“Просто се чу " Бух " и аз погледнах нагоре и видях бял пушек. Крилото летеше на една страна, а тялото на самолета се клатушкаше по този начин. И тогава се плъзна надолу с едно крило ”, сподели Витали Степеков, станал очевидец на злополуката. 

“Не пикираше, а падаше. Страхувах се, че ще падне върху селото. Бях ето там. Качих се на велосипеда и след 20 минути бях на място. Всичко гореше. Хора обикаляха. извадиха някои, техни остатъци. Не видях тъкмо. Висях номера на самолета ”, добави Степаков. 

На борда е имало 10 души, в това число трима членове на екипажа

Откритите са тленните остатъци на всички 10 души, само че към този момент не са разпознати. Няма публична информация и какво е предизвикало злополуката. 

Руските управляващи проверяват случая като нарушение на разпоредбите за сигурност на въздушния превоз.

“Бизнес джет с полет от Москва към Санкт Петербург, се разруши в Тверска област. По предварителни данни, намиращите се на борда 10 души, са починали. Ще проведем комплекс от следствени дейности за определяне на аргументите на авиокатастрофата ”, сподели представителят на проверяващия комитет на Руската федерация   ЕНЕКС Светлана Петренко.  

От продавач на хотдог до пълководец на частна войска

За гибелта на Пригожин заяви и неговият канал в мрежата " Телеграм ".

Привърженици се събраха пред централата на " Вагнер "

Пред централата на “Вагнер ” в Санкт Петербург се събраха последователи на частната войска.

Киев и Вашингтон бяха сбити. 

Лидерът им Евгений Пригожин разказва „ Вагнер “ като „ частна военна компания

“Ние нямаме нищо общо с това. Всеки осъзнава, кой е обвързван с това ”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

“Не  знам сигурно какво се е случило, само че не съм сюрпризиран ”, сподели презудентът на Съединени американски щати Джо Байдън. 

И от Брюксел се въздържаха от коментар.

Части на “Вагнер ” в Беларус се нарочват към границата с Русия?

Части на “Вагнер ” в Беларус се насочват към границата с Русия, заяви съветска формация, противопоставяща се на режима в Кремъл.

„ Ако някой застане на пътя ни - ще бъде погубен. Ще стигнем до края “, съобщи Пригожин

Информацията не е доказана публично.

В Санкт Петербург стотици последователи и някогашни бойци на частната войска се събраха пред централата на военната компания, с цел да изразят почитта си към " същинския родолюбец и Герой на Русия - Евгений Пригожин ".

Смята се, че ЧВК „ Вагнер “ към момента разполага с хиляди бойци

Оттам предава кореспондентът на телевизия Скай - Диана Магнай.

Битката за Бахмут

Никой не знаеше за Пригожин преди борбата за Бахмут. Така той беше признат за добър и почитан пълководец, само че без обществеността да знае за неговото минало. Хората не знаеха, че е някогашен ресторантьор, не знаеха нищо за неговата фабрика за тролове.

Ако не дойдат, ще блокираме Ростов и ще се отправим към Москва, акцентира водачът на „ Вагнер “

“На 20 май 2023 година на обяд в 12 часа изцяло беше високомерен последният сектор в Бахмут – жилищният блок " Самальот ". 224 дни се водеше интервенцията за завладяването на Бахмутската месомелачка ”, сподели тогава Евгений Пригожин.

Пригожин си позволяваше да назовава команването " клоуни " и даже използваше нецензурни думи по адрес на военния министър и шеф щаба поради некадърното управление и многото жертви.

Лидерът на съветската наемническа формация може да бъде лишен от независимост за период от 12 до 20 години

“Чуйте ме. Това са нечии татковци и нечии синове. И всички тези, които не ни доставят муниции, ще горят в пъкъла. Шойгу, Герасимов! Къде са ви боеприпасите? Погледнете ги – щеше да има пет пъти по-малко  убити бойци ”, добави Пригожин.

Кой е Пригожин?

Десет години в пандиза по руско време за престъпни закононарушения и измами. След това сполучлив ресторантьорски бизнес. Кетъринг за държавни институции и по-късно – създател на частна военна компания, комфортна маша на Кремъл да вади горещите кестени от огъня в Донбас и Сирия. Мотивите си за невиждания от Втората международна война бунт в съветската войска Пригожин ще отнесе в гроба си. Бунтът в края на юни завърши с предислоциране в Беларус и снемане на обвиняванията против него. Фабриката за прокремълска агитация беше затворена, само че интервенциите на Вагнер в Африка не престават.

Реакции след гибелта на Пригожин 

Смъртта на Евгений Пригожин провокира доста реакции и в Русия, и у нас.

Русия стяга ограниченията си за сигурност

Катастрофата със самолета на Евгений Пригожин напълно предстоящо е тематика №1 и за съветските медии, и за съветските анализатори.

Те означават няколко значими обстоятелството. Инцидентът е станал тъкмо в регион в Тверска област, където в миналото е живял бащата на Путин - Владимир Спиридонович Путин. 

Основателят на частната войска „ Вагнер “ не има вяра в тезата, че Западът ще се умори от войната

Инцидентът е станал тъкмо два месеца след 24 юни, когато Пригожин и Вагнер Тръгнаха към Москва и оповестиха своя поход. Вчера вечерта по време на рухването на самолета Путин е бил на концерт.

И Евгений Пригожин, и заместникът му Дмитрий Уткин са измежду емблематичните фигури на Вагнер. 

Позивната на Уткин в групировката е била " Вагнер " и е дала името си на цялата организация. 

“Можем да кажем, че сега частната военна компания “Вагнер ” е обезглавена и какво ще се случи с нея не е ясно. Разглеждат се всички версии - неточност на водача, техническа нередовност и външно влияние ”, сподели журналистът Фьодор Гладких.

Ето и повода

Походът на Пригожин към Москва беше тъкмо преди два месеца, на 24 юни, напомнят съветските специалисти. И задават, и други въпроси.

“Истинската причина ще стане ясно от следствието, още е рано. В светлината на събитията остава основният въпрос - Кой ще съставлява съветските ползи в Африка, от където се доставят много първични материали. Все още там има хора от “Вагнер ”, само че организацията е краткотрайно обезглавена ”, съобщи военният специалист Алексей Дягтерев.

Видео с негово изявление се популяризира от съветски боен блогър

И още едно съвпадане. Самолетът е паднал тъкмо към мястото, където бащата на Путин е прекарал детството си в Тверска област. 

Според българските управляващи - проличава намесата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). 

“Вероятно е имало гърмеж на борда на самолета, да си напомним, че " Вагнер " смъкнаха няколко съветски самолета и хеликоптера. Загинаха и екипажите им ”, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев.

Коментар от Дмитрий Песков към момента няма

Според анализаторите, има два разновидността.

“Става дума за ликвидиране, което е държавна поръчка и то е от едно място - Владимир Путин ”, сподели политологът доцент Даниел Смилов.

Вариант 2 е доста по-малко евентуален, само че и той е вероятен.

Ръководителят на съветската частна войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин почина, откакто самолетът му катастрофира

“Някаква инсценировка, аз не изключвам. Ако има сделка на Путин и Пригожин за опазване живота на Пригожин и такава фиктивна гибел поставя завършек на обстановката ”, добави Смилов.

По време на авиокатастрофата, президентът Владимир Путин беше на концерт, отдаден на 80-годишнината от успеха в борбата при Курската дъга през Втората международна война.

По репортажа работиха Кристина Баксанова и Десислава Ризова.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР